V soboto, 28. 5., so si najbolj zvesti udeleženci šolskega gledališkega abonmaja ogledali še zadnjo letošnjo gledališko predstavo. Ogled smo združili z obiskom Cukrarne, kjer nam je prijazna kustosinja razložila zgodovino te veličastne zgradbe in nas popeljala na ogled sodobnih umetniških del z naslovom Vračanje pogleda.

Nato smo se deževnemu vremenu navkljub sprehodili po mestu, si privoščili kepico najboljšega sladoleda v Ljubljani in se odpravili proti Cankarjevemu domu. Pred začetkom predstave smo ujeli še mladinskega pisatelja Žiga X. Gombača in se fotografirali z njim. Nato pa smo si ogledali predstavo Reformatorji na odru, ki na zabaven in izviren način predstavi zgodovino reformacije na Slovenskem. Do solz sta nas nasmejala igralca Nik Škrlec in Boštjan Gorenc Pižama.

Preživeli smo lepo sobotno popoldne, obarvano s smehom in kulturo. Vsem učencem hvala za čudovit dan in prijetno družbo. Želimo vam, da bi kultura in gledališče ostala delček vašega vsakdana, kamorkoli vas bodo drugo leto vodile življenjske poti!

Ana Marija Lednik

(Visited 60 times, 1 visits today)
Dostopnost