V četrtek, 17. 11. 2022, je na Osnovni šoli Šenčur v popoldanskih urah potekala predstavitev nekaterih poklicev. Obrtniki in podjetniki, združeni v Društvu obrtnikov in podjetnikov Občine Šenčur, so predstavili naslednje poklice: računovodja, davčni svetovalec, mizar, kozmetik, arhitekt, avtoserviser, vulkanizer, elektroinštalater, kuhar, natakar in pek.

Zvesti poslušalci so bili učenci 7., 8. in 9. razreda ter starši/skrbniki. Predstavitve so bile zelo dobrodošle in konkretne. Za pripravljenost, čas in trud se zahvaljujemo vsem predavateljem. Pobudnik dogodka, ob močni podpori župana Cirila Kozjeka, je bil Aleksander Gorečan, predsednik Društva obrtnikov in podjetnikov v občini Šenčur. Dogodku so, s svojo prisotnostjo in zanimanjem, dodali pomembnost tudi: Ciril Kozjek, župan naše občine, Matej Mencej, predsednik sveta šole, Katja F. Jenko, vodja obrtnega registra in svetovalka pri OOZ Kranj, novinarki Gorenjskega glasa in Radia Kranj, Janko Sekne, bivši predsednik društva obrtnikov in podjetnikov. Celotni dogodek je podprla tudi naša ravnateljica mag. Stanka Naglič.

Da je organizacija odlično potekala, so poskrbele tudi učenke Anja, Zoja, Manca in Ema, ki so usmerjale udeležence in poskrbele za tehnično podporo.

Mateja Potočnik Poljanšek, univ. dipl. psih., šolska svetovalna delavka na OŠ Šenčur

(Visited 78 times, 1 visits today)
Dostopnost