Novice, obvestila ...

oktober 2020
PTSČPSN
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
« Sep   Nov »

VOŽNJE ŠOLSKEGA AVTOBUSA

V tednu od 19. do 23. oktobra 2020 bo pouk v šoli potekal le za učence od 1. do  5. razreda. Vozni red šolskega avtobusa bo prilagojen.

Prihod v ponedeljek:

 1. 1 avtobus: 6.55 Voge – krožno »po severu« vse do Šenčurja (7.25) (izstopijo učenci 4.c in 5.c za pouk računalništva)
 2. 1 avtobus: 7.45 Voge – krožno »po severu« vse do Šenčurja (8.10) – ob 8.13 povratek iz Šenčurja do Olševka
 3. 1 avtobus: 7.38 Čirče – krožno po vseh južnih vaseh do PŠ Trboje in PŠ Voklo – v Šenčur le po potrebi

Prihod v torek:

 1. 1 avtobus: 7.45 Voge – krožno po severu do Šenčurja
 2. 1 avtobus: 7.38 Čirče – krožno po jugu do obeh podružnic – v Šenčur le po potrebi
 3. 1 avtobus: 9.55 ŠD Voklo – PŠ Trboje

Prihod v sredo:

 1. 1 avtobus: 7.00 Čirče – krožno po jugu do obeh podružnic (nekaj učencev ima šport v ŠD Voklo)
 2. 1 avtobus: 7.38 Čirče – krožno po jugu do obeh podružnic – v Šenčur le po potrebi
 3. 1 avtobus: 8.13 ŠD Voklo – povratek učencev na PŠ Trboje
 4. 1 avtobus: 7.45 Voge – krožno po severu do Šenčurja
 5. 1 avtobus: 9.55 ŠD Voklo – PŠ Trboje

Prihod v četrtek:

 1. 1 avtobus: 7.45 Voge – krožno po severu do Šenčurja
 2. 1 avtobus: 7.38 Čirče – krožno po jugu do obeh podružnic – v Šenčur le po potrebi

Prihod v petek:

 1. 1 avtobus: 7.45 Voge – krožno po severu do Šenčurja
 2. 1 avtobus: 7.38 Čirče – krožno po jugu do obeh podružnic – v Šenčur le po potrebi
 3. 1 avtobus: 9.55 ŠD Voklo – PŠ Trboje

Povratek vseh 5 dni poteka le z enim avtobusom, ki vozi krožno najprej do PŠ Olševek, potem pa nadaljuje po vaseh do PŠ Voklo in PŠ Trboje.

Avtobus začne svojo vožnjo vselej pred šolo v Šenčurju, in sicer so vsak dan 4 vožnje:

 1. 12.10
 2. 13.00
 3. 13.50
 4. 14.50

Smer : Šenčur – Olševek – Voklo – Trboje (in vmes po vaseh)

 

PEŠBUS – PREDČASEN ZAKLJUČEK PROJEKTA

Spoštovani starši in skrbniki,

Obveščam vas, da bomo zaradi zaostrovanja ukrepov, povezanih s preprečevanjem širjenja virusa Covid-19, ki se nanašajo na izvenšolske dejavnosti, predčasno zaključili izvajanje projekta PEŠBUS. Z jutrišnjim dnem (torej s 13. oktobrom 2020) Pešbus ne bo več organizirano vozil v šolo. Seveda pa spodbujamo, da učenci sami hodijo v šolo na trajnostne načine.

Verjamem, da bodo vaši otroci zelo razočarani, vendar moramo ravnati odgovorno in samozaščitno.

Hvala za razumevanje.

Maja Sirše, koordinatorka projekta.

Atletski mogoboj za pionirje in pionirke U12 in U14

V Novi Gorici se je v soboto 3.10.2020 in nedeljo 4.10.2020 odvijalo pokalno tekmovanje v atletskem mnogoboju. Atletski mnogoboj (v starostni kategoriji U12 oz. U14) obsega štiri discipline in sicer tek na 60m, skok v daljino, met vortexa in tek na 300m v starostni kategoriji U12 oziroma tek na 600m v starostni kategoriji U14. Vse discipline se odvijejo v enem dnevu. Tako so v soboto nastopili tudi atleti iz OŠ Šenčur: Neža Hrovat, Stella Lekić, Lina Mencej, Hana Sekne in Krištof Svetelj. Ponovno so bili odlični in navdušili z vrhunskimi rezultati. Lina Mencej in Hana Sekne sta vsaka v svoji starostni kategoriji postali prvakinji v atletskem mnogoboju. Stella Lekić se lahko pohvali s tretjim mestom v prej omenjeni tekmovalni disciplini. Dekleta Neža Hrovat, Lina Mencej in Stella Lekić, ter Krištof Svetelj pri fantih, so s klubskimi kolegi postali pokalni zmagovalci v mnogoboju v kategoriji Pionirke U12 in Pionirji U12. Do odličnih uspehov jih ni ustavil ne dež, veter, toča ali noč.

 

Iskrene čestitke za odlične uspehe!

NA OŠ ŠENČUR IŠČEMO PROSTOVOLJCE ZA PEŠBUS

Med 16. in 22. septembrom je potekal Teden evropske mobilnosti, najbolj razširjena kampanja na področju trajnostne mobilnosti na svetu. Tej pobudi se je pridružila tudi naša šola, saj smo v preteklih dveh tednih izvajali več aktivnosti, s katerimi smo učence aktivno spodbujali k trajnostnim prihodom v šolo. Ena izmed njih je bil Pešbus, ki smo ga poskusno izvajali na matični ter podružničnih šolah Voklo in Olševek. Pešbus je oblika prihoda v šolo, kjer spremljevalci (prostovoljci, učitelji, starši, stari starši …) po vnaprej določeni trasi na postajah “pobirajo” učence. Vsak “voznik Pešbusa” ima seznam učencev, ki uporabljajo ta način prihoda v šolo. Otroci, ki sodelujejo v projektu prejmejo nagrado v obliki nalepk, ki se uporabljajo kot spodbuda za vsakodnevno pešačenje.

Pravijo, da iz majhnega zraste veliko. Tako je raslo tudi število učencev, ki so se vsak dan podali v šolo na »avtobusu na dveh nogah«. Sprva nas je bilo nekaj čez 90, ob koncu akcije pa je s Pešbusom v šolo prihajalo preko 125 učencev 1.–5. razreda. Kot prostovoljke so otroke prijazno spremljale naše učiteljice, mamice ter članice Društva Šola zdravja, za kar se jim iz srca zahvaljujem.

Izkazalo se je, da je učencem tovrstno prihajanje v šolo resnično všeč: vsakodnevno so se razgibali, lahko so klepetali s sošolci (pa učiteljica ni bila huda), opazovali, kako se spreminja narava, med udeleženci so se stkala nova poznanstva in prijateljstva. Usvajali pa so tudi pomembne veščine za življenje, kot so samostojnost, občutek odgovornosti in varnost v prometu.

S projektom želimo nadaljevati, vendar pri izvedbi potrebujemo vašo pomoč. Vsako jutro bomo potrebovali dva prostovoljca, ki bosta učence spremljala na trasi od začetne postaje do šole na matični osnovni šoli ter podružnicah v Voklem in na Olševku.

Vsi, ki ste zainteresirani, da bi sodelovali v akciji, in tako pokazali svojim otrokom, da avtomobila res ne potrebujemo na vsakem koraku in da vam je mar tudi za naše zdravje in okolje, vas vabimo, da postanete spremljevalci Pešbusa. Svoje podatke (ime, priimek, naslov, telefonska številka) pošljite na e-naslov vodji projekta: maja.sirse@os-sencur.si.

Več o projektu si lahko preberete na spletni povezavi: http://zdravsolar.si

Podporo in materiale za izvedbo Pešbusa nudi IPoP – Inštitut za politike prostora v okviru programa Aktivno v šolo, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Maja Sirše, koordinatorka projekta.

Arhiv