ŠENČUR
Zadnji četrtek pred jesenskimi počitnicami sta na šolskem igrišču odmevala glasba in smeh. Učenci podaljšanega bivanja matične šole Šenčur smo v goste povabili naše stare starše. Skupaj smo se igrali različne igre, zapeli in zaplesal ob glasbi, poslikali obraze in napolnili naše želodčke. Pripravili smo tudi tržnico s kamenčki, ki jih ob prihajajočih praznikih namesto sveč lahko položimo na grobove svojcev.

Zahvaljujemo se vsem babicam in dedkom za njihov čas in dobro voljo, posebna zahvala pa gre tudi članom in članicam Turističnega društva Šenčur za pomoč pri pripravi in odličen pražen krompir. Hvala tudi Alešu Okorn za donacijo krompirja in Kmetiji Gregorc za donacijo jabolk. Sami zmoremo veliko, skupaj zmoremo vse.

OLŠEVEK
Druženja z dedki in babicami imajo prav poseben čar. Podarjajo objeme, ki zdravijo in nas vse skupaj delajo srečne.
Na PŠ Olševek smo jih povabili v četrtek, 26.10.2023. Druženje je potekalo v prijetnem, sproščenem in še posebej veselem vzdušju. Skupno doživetje smo posvetili poslikavi kamenčkov pred prihajajočimi dnevi, v katerih se pogovarjamo o ljubih osebah, ki smo jih izgubili in tudi o polaganju sveč na grobove. Razpravljali smo o tem, koliko odpadkov nastane z odpadnimi svečami in kako se temu lahko izognemo s tem, da na grob postavimo spominski kamenček in ne sveče.      

učiteljice podaljšanega bivanja OŠ Šenčur

 

(Visited 60 times, 1 visits today)
Dostopnost