V soboto, 26. 11. 2022, je na OŠ Orehek potekal že 10. Festival naše prihodnosti. Preko 400 nadarjenih in radovednih učencev iz 18 OŠ se je zbralo, da bi sodelovali v zares zanimivih delavnicah, ki jih pripravijo učitelji in tudi zunanji strokovnjaki različnih inštitucij.

Po uvodnem pozdravu je sledil pogovor s kolesarjem Matejem Mohoričem, ki se trenutno mudi v tujini, zato smo intervjuju prisluhnili preko spleta.

Sledilo je aktivno delo po delavnicah. Kar 25 različnih delavnic je bilo na voljo, na katere so se učenci prijavili predhodno. Nekateri naši učenci so »morali sprejeti« delavnico, kjer so bila še prosta mesta … Tudi njim je bilo všeč. Tudi tako se mladi učijo, da so lahko neznane ali na prvi vtis nezanimive stvari lahko prav zanimive in še bolj širijo obzorje znanega in manj znanega.

Na koncu smo si vsi ogledali vse delavnice. Poleg izdelkov, izkušenj, priznanj so se med mladimi stkala tudi nova znanstva. Kaj pa vemo, kdaj vse in kje vse se bomo še srečali.

Pohvala vsem našim 28 učencem, ki so v soboto zjutraj težko vstali, pa so se vseeno odločili in prišli oz. so jih pripeljali starši/skrbniki. Tudi njim hvala.

Vsako leto, tako tudi letos, sem tudi sama zadovoljna, ko ob odhodu gledam mlade obraze – zadovoljne, nasmejane, bogatejše še za eno življenjsko izkušnjo. Res vsem želim, da jih ta izkušnja še dodatno obogati.

In seveda … Če bo vse prav, tudi naslednje leto nasvidenje na Orehku.

Mateja Potočnik Poljanšek, psihologinja

 

 

 

(Visited 65 times, 1 visits today)
Dostopnost