Medpredmetni dan za učence 7. razredov: DOSEŽKI PRVIH VISOKIH CIVILIZACIJ

V petek 11. 11. 2022 smo imeli sedmi razredi medpredmetni dan, ki je bil zgodovinsko obarvan. Imeli smo delavnice na temo Dosežki prvih visokih civilizacij.  

Delavnica, ki jo je vodila učiteljica Andreja Jagodic se je navezovala na znanost in tehnologijo v starem Egiptu. Izdelovali smo sarkofage in s pomočjo književnega gradiva spoznavali bogato znanje starih Egipčanov na področju matematike, medicine in astronomije. V naslednji delavnici smo postali gradbeniki v podjetju Jenko&Šturm d.o.o. Naši šefici sta bili učiteljici Špela Jenko in Jana Šturm. Gradili smo piramide, kitajski zid, templje, palače…  Pri učitelju modnega oblikovalstva in manekenstva Boštjanu Gradišarju smo postali manekeni in modni oblikovalci, saj smo z modno pisto predstavili družbene sloje v starem Egiptu in Mezopotamiji, njihova oblačila in pripomočke. Pri učiteljici Maji Sirše smo skoraj poplavili šolo, tema je bila namreč pomen rek na razvoj prvih visokih civilizacij. Izdelovali smo tudi šaduf, napravo, ki so jo uporabljali v starem Egiptu za zajemanje vode iz reke Nil. 

Medpredmetni dan je bil super, prisotna je bila pa tudi naša pozornost in zabava. Prav vsi smo se strinjali, da bi takšne dneve lahko imeli večkrat na urniku.          

Avtorici besedila:  Zarja Čebašek in Mila Kržišnik 7.b 

(Visited 43 times, 1 visits today)
Dostopnost